Christelijk Gemengd Koor Heerlen
   Home      Adventsconcert
 
  
  
 Agenda:
 
25 mei 2019
20.00 uur
Jubileumconcert
Pelgrimskerk 
Brunssum
 
15 december 2019
16.00 uur
Adventsconcert
Kerk aan het Tempsplein
Heerlen
 
24 december 2019
Kerstavonddienst
Kerk aan het Tempsplein
Heerlen
 
 

Sfeervol Adventsconcert

Op zondag 15 december 2013 verzorgen het Christelijk Gemengd Koor Heerlen en Mannenkoor Geulklank uit Valkenburg, beiden onder leiding van Nic Hermans én Zangkoor Jokola onder leiding van Ralph Hamer een sfeervol adventsconcert in de kerk aan het Tempsplein 14 te Heerlen.
 
Het Christelijk Gemengd Koor Heerlen is opgericht op 28 mei 1928 binnen protestants christelijke kringen en nu uitgegroeid tot een oecumenisch zanggezelschap met een breed repertoire zowel op kerkelijk als wereldlijk gebied.
Naast religieuze muziek brengt het koor werken uit de klassieke muziek, opera, operette, musicals en volksmuziek.
Het CGKH heeft 60 leden en staat onder leiding van Nic Hermans. Het koor wordt op de piano begeleid door Augustine Boshouwers.
 
Mannenkoor Geulklank werd opgericht in het najaar van 1950. Het koor telde toen een twintigtal zangers. Daarna is de vereniging uitgegroeid tot een gezelschap van ruim vijftig leden en telt op dit moment 35 actieve zangers. Naast een repertoire van bekende opera-koorwerken weet het koor zich bij veel mernsen in het hart gesloten door de vertolking van een schat aan Oosteuropese - en dialectliederen. Sinds bijna twee jaar staat Geulklank onder leiding van dirigent Nic Hermans en men werkt nu gestaag aan de vernieuwing van het repertoire. Hierbij komt de nadruk steeds meer te liggen op vlotte, populaire liederen, waarbij het repertoire van voorheen echter beslist niet vergeten wordt.
Het koor wordt begeleid door Levon Leonard.

Zangkoor Jokola van de Langeberg uit Brunssum is in 1981 opgericht . Het koor telt momenteel 47 zingende leden en staat onder leiding van dirigent en toetsenist Ralph Hamer.
Het doel van Zangkoor Jokola is om de leden met plezier uitdagende stukken te laten zingen, waarbij ook choreografie een rol speelt. Op deze manier biedt Jokola haar leden een zinvolle vrijetijdsbesteding.
Het concert vindt plaats van 16.00 tot 18.00 uur in de kerk aan het Tempsplein 14 te Heerlen.
De entree is gratis.  U bent allen van harte welkom!